Hoppa till textinnehållet

En dag med gårdens djur

Var kommer maten ifrån? Hur ser framtidens hållbara lantbruk ut? Och hur mjuk är egentligen fårets ull? Boka in klassen för ett lärorikt besök i bondens vardag. Sparbanken Skåne bjuder i samarbete med sina ägarstiftelser in elever i årskurs 2 till En dag med gårdens djur.

Anmälan stängd

Anmälan till En dag med gårdens djur för vårterminen 2021 är stängd. 

Anpassningar pga covid-19

 • Med anledning av covid-19 och Folkhälsomyndighetens rekommendationer är upplägget anpassat och eventuella förändringar i programmet kan komma att ske.
 • Antalet platser är starkt begränsat.
 • Samåkning mellan klasser från olika skolor kan förekomma. I dessa fall sitter en klass i främre delen av bussen och en i bakre. Som lärare ansvarar du för att klasserna går av en i taget och håller vederbörliga avstånd.
 • Eleverna får en upplevelsedag i lantbrukets tecken på Skånes djurpark i Höör. Under dagen får eleverna på ett lekfullt sätt öka kunskapen om livet på bondgården och matens kretslopp. De får hjälpa bonden med dagliga sysslor på gården och även vara med och så, bygga insektshotell och utforska den skånska vildmarken.
  Dessutom ges möjlighet att lära känna våra vilda grannar i skogen. Målet är att genom barnvänliga upplevelser skapa kontakt och bygga goda relationer mellan människor, djur och natur.

 • Upplevelsedagen på Skånes djurpark i Höör är kostnadsfri och riktar sig till elever i årskurs 2 i Eslöv, Hässleholm, Hörby, Höör, Kristianstad, Kävlinge, Lund, Osby, Simrishamn, Sjöbo, Staffanstorp, Svalöv, Tomelilla, Ystad och Östra Göinge kommun.

 • När du skickat in din intresseanmälan får du först en bekräftelse på att du har gjort en intresseanmälan. Lite längre fram får du ett mail av samordnaren med ytterligare information vad som gäller ert besök. Bokningen är giltig först när du bekräftar ert deltagande via mail till info@energy-travel.se att uppgifterna stämmer.

   

  Det är viktigt att informationen kring dagen når de ansvariga lärarna som ska delta under besöket.

 • Praktisk information (pdf)

  Upplevelsedagen är kostnadsfri. Guider på plats samt buss till och från anläggningen ingår. Besöket tar 2-3 timmar.

   

  Det finns möjlighet att äta medhavd fika och lunch. Det finns gott om sittplatser i parken, även under tak, och ni bestämmer själva när ni vill äta under dagen.

   

  Vid ankomst kommer personalen på djurparken ta emot er och släppa in er klassvis för att undvika kö så vänta ute på parkeringen tills ni blir hämtade. Vi ber er lärare ansvara för att barnen håller samman och håller avstånd till andra klasser. Har ni reflexvästar eller andra kännetecken så använd gärna det.

  Det finns fyra stationer i parken där ni och eleverna får ta del av livet på en bondgård och lära mer om bondgårdens vilda grannar. Stationerna finns samlade i området kring Barnens Bondgård med en kort promenad  mellan. Det tar ca 1 timme att besöka alla

  stationer. Övrig tid är det fritt att besöka resten av parken och ni bestämmer själva när och var ni vill äta lunch och eventuella mellanmål.

  Besöket på djurparken avslutas vid 13-tiden.

   

  Håll gärna koll på väderleken och ta med bra kläder efter väder. Bra skor eller stövlar för att utforska hagar och skog behövs också.

 • Lärarna ansvarar för att ha koll på elevers eventuella allergier och att ta med eventuell medicin för detta.

   

  Djurparken är djurens hem och som gäster där visar vi hänsyn och respekt. Lärarnas tillsynsansvar gäller under hela utflykten och djurparkens personal finns tillhands för frågor. 

   

  Tänk på att tvätta händerna efter kontakt med djuren.

   

  Bussarna är försedda med säkerhetsbälten.

 • Att få komma ut och njuta av frisk luft och solljus gör gott för både kropp och själ. Att ni ska få en rolig och lärorik dag på djurparken har högsta prioritet för oss och vi har vidtagit en rad åtgärder för att ert besök ska vara tryggt. Det finns goda möjligheter till att tvätta händerna, handspritsstationerna är många och alla aktiviteter är utomhus med goda möjligheter att hålla avstånd.

   

  Vid ankomst kommer personalen på djurparken ta emot er och släppa in er klassvis för att undvika kö så vänta ute på parkeringen tills ni blir hämtade. Vi ber er lärare ansvara för att barnen håller samman och håller avstånd till andra klasser. Har ni reflexvästar eller andra kännetecken så använd gärna det.

   

  Uppmuntra barnen att hålla samman er flock och hålla avstånd till de andra flockarna. Kanske vill ni innan ert besök låta barnen döpa er flock och skapa ett eget flockljud?


  Läs mer här om du vill veta mer om djurparkens åtgärder för att skapa en trygg park.

 • Frågor gällande bokning och busstransport:
  Lars Ström, 0708-69 05 53.

   

  Kontaktperson Skånes Djurpark:
  Anna Blinkowski 0762-25 75 33,

   

  Frågor om projektet En dag med gårdens djur på Skånes Djurpark:
  Helen Johansson, Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta,
  0416-20 30 42

 • En dag med gårdens djur är ett specialdesignat projekt för Sparbanken Skåne och dess ägarstiftelser. Sparbanken Skåne tillsammans med ägarstiftelserna stödjer föreningsliv, kultur och samhällsutveckling runt om i Skåne. Med skolprojekten vill vi uppmuntra och lyfta barn och ungdomar i Skåne. Deltagande är kostnadsfritt för skolorna.