Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Räntor, priser och kurser
Händelser i livet
Samhällsengagemang

Projekt och initiativ

De senaste åren har våra ägarstiftelser investerat i flera tusen projekt,verksamheter och initiativ runt om i Skåne. Vi stöttar allt mellan himmel och jord så länge det gör nytta och ökar livskvaliteten för skåningarna. Vad brinner du för?

Runners

30 nya hjärtstartare placeras ut i Skåne

Vi fortsätter vårt samarbete med det lokala föreningslivet för att öka tillgängligheten till hjärtstartare. I samband med alla hjärtans dag placerar vi ut 30 nya hjärtstartare i Skåne.

Hand formar ett hjärta.
Two kids walking to soccer practice

Vilken idrottsledare vill du hylla 2024?

Sparbanksstiftelserna i Skåne vill tillsammans med RF-SISU Skåne uppmärksamma alla idrottsledare som engagerar sig i barn- och ungdomsidrotten i Skåne. Vi gör det genom att dela ut 250 stipendier och hylla de ideella ledarna.

Man som ger blod.

Bli blodgivare du också!

Det behövs fler som ger blod i Skåne! Därför tar Sparbanken Skåne initiativ för att få fler att bli blodgivare. Du som blir ny blodgivare få möjlighet att välja en ideell förening som banken ska skänka 1 000 kronor till.

Friends laughing together at school, holding tablet and books

Sommarentreprenör

Som Sommarentreprenör får ungdomar i åldrarna 15-20 år chansen att prova på livet som egna företagare.

Children practice judo.

15 miljoner extra till föreningslivet

500 ideella föreningar i Skåne får hösten 2023 ta del av ett extra Föreningsstöd, totalt omfattande 15 miljoner kronor. Föreningsstödet är en extra insats för barn- och ungdomsverksamheten.

Energiklivet

Sparbanken Skånes Energikliv

Vilka föreningar fick stöd till energieffektivisering hösten 2023? Genom initiativet Sparbanken Skånes Energikliv kan din förening ansöka om ekonomiskt stöd till projekt för energieffektivisering.