Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Räntor, priser och kurser
Händelser i livet
Samhällsengagemang

Projekt och initiativ

De senaste åren har våra ägarstiftelser investerat i flera tusen projekt,verksamheter och initiativ runt om i Skåne. Vi stöttar allt mellan himmel och jord så länge det gör nytta och ökar livskvaliteten för skåningarna. Vad brinner du för?

Runners
Two kids walking to soccer practice

Vi hyllar idrottsledare i Skåne

Sparbanksstiftelserna i Skåne vill tillsammans med RF-SISU Skåne uppmärksamma alla idrottsledare som engagerar sig i barn- och ungdomsidrotten i Skåne. Vi gör det genom att dela ut 250 stipendier och hylla de ideella ledarna.

Fotbollsträning i Askeröd

Vi stödjer satsning i skånsk tjejfotboll

Projektet Double Hattrick by FC Rosengård ska få fotbollstjejer i Skåne att fortsätta med fotboll och engagera sig i föreningslivet så länge som möjligt. Varje säsong får 18-20 flicklag från skånska föreningar inspirationsträning och gemensamma fotbollsaktiviteter genom projektet. 

Nätverket Rider tillsammans med bankchef Helen Göransson

Unga testar nya yrken genom projekt i Kristianstad

Sparbanken Skåne förenar krafter med nätverket Rider i Kristianstad för att hjälpa unga att ta steget in på arbetsmarknaden. 

Symboler teatermask, gitarr och filmklappa.

Sparbanken Skånes kulturstipendier

Sparbanken Skånes Kulturstipendier kan sökas i april av dig som påbörjat ett professionellt yrkesliv inom musik, film eller musikteater – och som har anknytning till Skåne. 

Man som ger blod.

Bli blodgivare du också!

Det behövs fler som ger blod i Skåne! Därför tar Sparbanken Skåne initiativ för att få fler att bli blodgivare. Du som blir ny blodgivare få möjlighet att välja en ideell förening som banken ska skänka 1 000 kronor till.

Friends laughing together at school, holding tablet and books

Sommarentreprenör

Som Sommarentreprenör får ungdomar i åldrarna 15-20 år chansen att prova på livet som egna företagare.

30 nya hjärtstartare placeras ut i Skåne

Vi fortsätter vårt samarbete med det lokala föreningslivet för att öka tillgängligheten till hjärtstartare. I samband med alla hjärtans dag placerar vi ut 30 nya hjärtstartare i Skåne.

Hand formar ett hjärta.