Hoppa till textinnehållet

Hej, vi hjälper dig gärna!

Välkommen att skriva din fråga nedan för att snabbt få svar på vanliga frågor. 

Ställ din fråga här

Sparbanken Skåne stödjer svensk handboll

Handboll är en fartfylld och spännande sport med en lång historia i Sverige. Den kan spelas av såväl nybörjare som luttrade veteraner och kräver inga stora mängder utrustning. Handbollen utvecklar styrka, snabbhet, tålighet, koordination och taktisk förmåga. Dessutom funkar den lika bra för tjejer som för killar.  Handbollen är en sport för många och värderingarna som handbollen står för känner vi igen oss i som sparbank.

Sparbanken Skåne har sedan våren 2017 ett omfattande samarbetsavtal med Svenska Handbollslandslaget. Bankens tre ägarstiftelser har också gått in med ett finansiellt stöd till Svensk Handboll för att tillgängliggöra sporten för fler.

Banken samarbetar idag med flera hundra föreningar inom exempelvis idrott och kultur. Det sker i första hand på det lokala planet, men även med andra aktörer som på ett eller annat sätt bidrar till en positiv utveckling i Skåne.

Stödet från sparbanksstiftelserna till Svensk Handboll har flera syften:

  • Göra sporten tillgänglig för barn och ungdomar som normalt inte har tillträde.
  • Bidra till fortsatt satsning på handboll och landskamper i Skåne, både dam och herr.
  • Utveckla breda satsningar kring handboll för alla på jämställda villkor.
  • Skapa utvecklingsmöjligheter för klubbarna i Skåne genom att dra nytta av landslagskompetensen som regelbundet befinner sig i regionen.
Herrlandslaget i handboll.
Damlandslaget i handboll.