Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Räntor, priser och kurser
Händelser i livet
Samhällsengagemang

NU ÄR GODA RÅD NÄRA!

Har du frågor kring din ekonomi?

Hör av dig till oss. Vi är aldrig långt borta!

Miriam with phone

Osäker på ekonomin? Vi finns här när du behöver goda råd.

Hör av dig till oss, vi är aldrig långt borta

Vad skiljer egentligen en kapitalförsäkring från ett ISK? Och är det bättre att binda räntan än att köra rörligt? Att veta hur man ska tänka kring sin ekonomi kan kännas lättare sagt än gjort. Då kan det vara skönt att få stöttning genom alla funderingar som uppstår. Och just därför finns vi. Sveriges skånskaste bank. Oavsett vad du undrar över, hjälper vi dig att hitta den bästa lösningen utifrån just dina förutsättningar.

Så slå oss en signal, titta in på ett av våra kontor, chatta eller skriv till oss på våra sociala medier. Vi finns alltid nära.

Vill du också bli kund hos Sparbanken Skåne?

Vi sätter dig och dina behov i centrum så att du får en enklare vardag och tryggare framtid. Kloka lösningar för bank och försäkringar genom livet helt enkelt. Dessutom tar vi hand om allt det praktiska med din nuvarande bank.

Hur ska jag tänka kring räntor och amortering?

Fast eller rörlig ränta? Dela upp lånet eller gå all in på en och samma bindningstid? Vilken ränta kan man räkna med framöver? Och vad är viktigast att tänka på när man ska köpa nytt?

Vad gäller kring amortering och amorteringkrav? 
Vill du fördjupa dig i räntor? Läs räntebladet.

Hur ska jag tänka kring mitt sparande?

När börsen går ner eller varierar kraftigt är det lätt att känna sig rådvill kring hur man ska göra med sitt sparande. Historiskt lyckas de som sparar regelbundet och långsiktigt bäst.

Så kommer du igång med ett sparande
Hur kan man tänka kring sparande och aktier?
Håll dig uppdaterad med ständigt färska analyser på Aktiellt

Fler tips!

Trygga försäkringar

Du vet väl om att vi erbjuder trygghetspaket för både person- och sakförsäkringar? Är du Nyckelkund hos oss får du 5% rabatt och tecknar du både hem- och fordonsförsäkring får du ytterligare 15% rabatt.