Tillsammans med Sparbanken i Karlshamn, Sölvesborg-Mjällby Sparbank och Ivetofta Sparbank i Bromölla, som skänker vardera 50 000 kr, kan vi tillsammans stötta räddningsarbetet med 250 000 kronor.

- Sparbankerna i närområdet sluter upp och gör en gemensam insats i saneringsarbetet för att begränsa skadorna på djur och natur som finns i våra verksamhetsområden. Tillsammans skänker vi 250 000 kr och hoppas på så sätt bidra i det som är mest kritiskt kring katastrofhjälpens insats för fåglarna, säger Rasmus Roos, VD Sparbanken Skåne.

Att värna om den lokala miljön med dess djur och natur är en hjärtefråga och vi vill göra en insats för platsen.

- Vi känner alla en stor sorg kring den katastrof som drabbat Pukaviksbukten som kommer lämna stora spår för natur, djurliv och människor. Vi är ödmjuka inför alla dem som kämpar minut för minut för att lindra konsekvenserna så gott det går, säger Stefan Ohlson, VD Sölvesborg-Mjällby Sparbank.

Katastrofhjälp - Fåglar och Vilts Riksförbund (KFV) är ett riksförbund bestående av ett 40-tal lokalföreningar och rehabiliterare spridda över hela landet. KFV:s verksamhetsområde är rehabilitering av fåglar och vilt, där allt arbete sker ideellt och KFV:s etiska regler är ledstjärna.

– Det är helt otroligt. Jag kan inte beskriva hur mycket det här betyder. Vi är otroligt tacksamma. Just nu är det jättetufft och vi gör det vi kan och det behövs verkligen resurser, säger Bengt-Arne Nilsson, rehabiliterare på den ideella organisationen KFV i Blekinge, när han nås av nyheten.