Hoppa till textinnehållet

Rörelsesatsning i skolan

Två flickor gör sig redo för fotbollsträning

Satsa på rörelse i din skola! Alltför många barn och unga i Sverige sitter stilla och ökad rörelse kan förbättra folkhälsan, välbefinnandet och skolresultaten. Genom projektet Rörelsesatsning i skolan vill Sparbanken Skåne, i samarbete med RF-SISU Skåne, nå ut till fler skolor och få fler att röra sig i skolan.

 • Riksidrottsförbundet har i uppdrag från regeringen att arbeta för mer rörelse i skolan. I Skåne leds satsningen av RF-SISU Skåne som i samverkan med skånska skolor vill skapa bättre förutsättningar för rörelse under skoldagen.

   

  Under tidiga år skapar barn vanor som har stor inverkan på deras mående och hälsa även senare i livet.

   

  Sparbanken Skåne vill genom satsningen, i samarbete med RF-SISU Skåne, nå ut till fler skolor och få fler att röra sig i skolan.

   

  Genom RF-SISU Skåne erbjuds skolan:

  Utbildning för skolans personal

  Inspirationsmaterial

  Besök av Rörelseturnén och Pidde P

 • Rörelsesatning i skolan är kostnadsfri och riktar sig till barn i årskurs F-6 i Eslöv, Hässleholm, Hörby, Höör, Kristianstad, Kävlinge, Lund, Osby, Simrishamn, Sjöbo, Staffanstorp, Svalöv, Tomelilla, Ystad och Östra Göinge kommun. 

 • Kontakta RF-SISU Skåne:

  Jenny Björkqvist

  010-4765732
  jenny.bjorkqvist@rfsisu.se

   

  Henrik Nilsson

  010- 476 57 29

  henrik.nilsson2@rfsisu.se

 • Kontakta RF-SISU Skåne:

  Jenny Björkqvist

  010-4765732
  jenny.bjorkqvist@rfsisu.se

   

  Henrik Nilsson

  010- 476 57 29

  henrik.nilsson2@rfsisu.se

 • Satsningen leds av RF-SISU Skåne och genom samarbete med Sparbanken Skåne kan satsningen nå ut till fler skolor och få fler att röra sig i skolan.

   

  Sparbanken Skåne stödjer föreningsliv, kultur och samhällsutveckling runt om i Skåne. Banken ägs till största delen av tre lokala Sparbanksstiftelser. Dessa tar även hand om vinstutdelning från banken och ser till att pengarna kommer samhället till godo. Med skolprojekten för elever i bankens verksamhetsområde vill vi uppmuntra och lyfta barn och ungdomar i Skåne. Deltagande är kostnadsfritt för skolorna.

Vill din skola vara med i rörelse-satsningen?

Kontakta RF-SISU Skåne:

 

Jenny Björkqvist

010-4765732

 

Henrik Nilsson

010- 476 57 29