Raymond Lindquist och Johanna Schultz, Staffanstorps HK

Raymond Lindquist och Johanna Schultz är båda tränare i Staffanstorps HK och tränar barn i olika grupper. Båda har tidigare själva spelat handboll och har genom sina egna barn engagerat sig som ledare i föreningen.

- Det är en ära att få stipendiet och jag känner mig uppskattad. Det är jättekul att vara ledare och se barnens utveckling och det hela började med att jag engagerade mig för att mina egna barn tränar. Men jag gör detta också för min egen skull eftersom det är kul att få vara med barnen. Man är verkligen med i både medgång och motgång som ledare, säger Raymond.

- Stipendiet var oväntat men superkul att få. Jag brinner för barnens utveckling och får energi av att se det, säger Johanna Schultz.

Christer Persson, BK Pan i Sjöbo

Christer Persson i BK Pan i Sjöbo började träna brottning på 60-talet i klubben och idag är han en av föreningens eldsjälar och kassör.

- Jag trivs bra och vill ställa upp för klubben. Brottning är en sport som kräver styrka och balans och det gör ju faktiskt lite ont emellanåt också. Genom åren har jag både varit tränare och tränat själv så det är roligt att få stipendiet, säger Christer Persson.

Han menar också att gemenskapen är det som gör att han engagerar sig och att det är roligt att även föreningen får stöttning genom stipendiet.

Gustav Lovén, LUGI Gymnastik

Gustav Lovén tränade gymnastik i ungefär 15 år men menar att han egentligen får mer tillbaka av att inspirera andra och vara ledare. Han började som tränare redan som 12-åring och har varit tränare i LUGI Gymnastik i fem år. I klubben tränar han unga mellan 12 år och 19 år.

- Jag blev väldigt förvånad, smickrad och glad för stipendiet. Som tränare kör man kanske bara på och reflekterar inte så mycket över vad man faktiskt bidrar till så det känns fint att någon annan ser det man gör, säger Gustav.

Han tycker det är roligt att engagera sig i ungdomarna och han lägger ner ungefär 20 timmar i veckan.

- Belöningen är när jag lyckas föra vidare samma djupa intresse för idrotten till barnen som jag själv har för gymnastik, menar han. 

Jessica Lagerblad, Osby IK

Jessica sköter bland annat isplaneringen, planerar a-lagsmatcherna och sitter i styrelsen i hockeyförerningen Osby IK.

- Jag tappade hakan när jag hörde att jag var nominerad och känner mig tacksam. Det behövs fler ideellt arbetande i föreningar och kanske kan jag sporra fler att bidra. Mitt engagemang ger mer än vad det tar och det skapar nya vänner. Och så gillar jag ju hockey, säger Jessica Lagerblad på Osby IK.

Janeta Olofsson och Daniel Johnson, Osby Simsällskap

Daniel Johnson från Osby Simsällskap tillsammans med föreningskollegan Janeta Olofsson får stipendier. Båda började engagera sig i föreningen i samband med att deras egna barn började simma. Daniel som är kassör och tävlingsansvarig menar att det är barnens glädje och att få möjligheten att dela ett simintresse med likasinnade som gör att han fortsätter engagera sig.

- Det är såklart kul att få stipendium och det ger uppmärksamhet till klubben. För pengarna tänker vi hitta på något roligt i föreningen nu efter coronapandemin, säger Daniel Johnson.

Maria Ovesson, Osby Bowlingsällskap

Maria Ovesson tycker det är positivt att även de som finns i bakgrunden i en förening uppmärksammas. Hon är kassör i Osby Bowlingsällskap och har själv spelat bowling sedan hon var 15 år.

- Jag har suttit i styrelsen i 15 år och tycker bowling är en sport för alla, den funkar jättebra för många! Det som får mig att engagera mig är gemenskapen och det sociala. Det är kul att få stipendiet och vi planerar att använda detta för att ordna träningsläger för våra ungdomar med damlandslaget, säger Maria Ovesson.