Hoppa till textinnehållet
Hand formar ett hjärta.

Projekt Alla hjärtan

Inför Alla hjärtans dag 2020 kommer Sparbanken Skåne tillsammans med våra ägarstiftelser återigen att dela ut hjärtstartare till föreningar i Sparbanken Skånes verksamhetsområde. Under 2020 har vi fått möjligheten att dela ut 44 st! Utdelningen kommer att ske på bankkontoren torsdagen den 13 februari.

Ett projekt som vi kallar Alla hjärtan startades i banken i fjol där alla föreningar i bankens verksamhetsområde har möjlighet att ansöka om en hjärtstartare med inkluderande HLR-utbildning för 20 personer. Projektet blev mycket uppskattat och det var många föreningar som ansökte. 2020 har vi dessutom fått möjligheten att öka antalet från 30 st till 44 st vilket vi är glada för.

Anmälningstiden var under perioden 1 december – 15 januari. Den 7 februari meddelar vi de föreningar som tilldelas och utdelningen av hjärtstartarna sker på våra bankkontor den 13 februari 2020.

Juryn består av representanter från Sparbanken Skåne och våra ägarstiftelser. Beslutet går inte att överklaga.

Har ni frågor är ni välkomna att skriva till

"Vi kunde rädda honom tack vare hjärtstartaren"

Marina Persson kunde rädda livet på en man tack vare en hjärtstartare och en HLR-utbildning i minnet. 

Marina Persson  kunde rädda livet på en man tack vare en hjärtstartare och HLR-utbildning i minnet.

Alla hjärtebarns dag

Utöver utdelningen av de 44 hjärtstartarna med inkluderande HLR-utbildningar kommer vi uppmärksamma Alla hjärtebarns dag den 14 februari. Vi vill göra vad vi kan för att glädja och lysa upp tillvaron för de sjuka barn, deras syskon, föräldrar och personal på barn- och ungdomsavdelningen på sjukhuset i Kristianstad och Lund (Hjärtebarnsavdelningen) genom att bjuda på fika och någon form av underhållning.

Föreningar som får hjärtstartare och HLR-utbildning 2020

Visa listan

"Det är väldigt glädjande att vi har fått en hjärtstartare"

På Alla hjärtans dag tog ideella föreningar emot hjärtstartare. Totalt delades 30 hjärtstartare ut.