Hoppa till textinnehållet
Glödlampor.

Blixtstödet

Har du en god idé som kan göra en positiv skillnad för någon annan i kämpiga coronatider? Vi vill genomföra den tillsammans med dig!

Coronavirusets framfart gör att vi står inför en svår samhällsutmaning som kräver att vi hjälps åt på alla plan. Vi vet att det finns en massa goda idéer ute bland människor, föreningar och organisationer i Skåne - idéer som om de blir verklighet, kan göra en positiv skillnad för någon annan i dessa svåra tider.

Sparbanken Skåne har genom bankens ägarstiftelser möjlighet att investera stora delar av sitt tidigare överskott i projekt och framtidssatsningar i Skåne. Nu inför banken genom Sparbanksstiftelsen Finn något vi kallar Blixtstödet, ett ekonomiskt stöd för att ge kraft till initiativ som stärker gemenskap och underlättar för de som drabbas hårt i spåren av coronaviruset.

Stödet riktar sig till föreningar och organisationer i hela bankens verksamhetsområde som kan erbjuda andra hjälp eller aktivering i vardagen.

Fyll i samtliga fält i ansökan nedan och besrkiv ditt projekt eller idé. Vi kommer att fatta snabba beslut, redan inom en vecka får du besked, för det är nu hjälpen behövs.Om ni får beviljat Blixtstöd kontaktar vi även er för mer uppgifter kring utbetalning.

Här hittar du mer information om ansökningsprocessen

Ansök här

Stödet riktar sig till föreningar och organisationer i hela bankens verksamhetsområde.

Beskriv ditt projekt nedan och hur det ska gå till. Beskriv din egen insats och vilka kostnader som finns i projektet.

Frågor och svar

Läs igenom Frågor och svar innan du ansöker om Blixtstödet. Här finns mer information om hur det fungerar. 

Tänk på!

  • När projektet är avslutat ska slutredovisning av hur beviljade medel använts skickas in till stiftelsen. Projektägaren ska noggrant bokföra projektets kostnader och intäkter.
  • Stiftelsen lämnar inte bidrag till organisationers löpande drift eller verksamheter som enligt gällande lagstiftning obligatoriskt finansieras av staten, kommuner eller landsting. Bidrag lämnas inte heller till verksamheter eller projekt med enskilt vinstintresse. Stiftelsen lämnar inte bidrag till religiösa eller politiska ändamål. 
  • Beslutet om Blixtstödet kan inte överklagas. Motivering till beviljning eller avslag av stöd lämnas inte. 
  • Beviljade projekt publiceras löpande med Föreningens namn, belopp och ändamål på sparbankenskane.se och sparbanksstiftelsenfinn.se Genom att lämna in en ansökan lämnas samtycke till att sådan publicering får ske. 

Dela dina idéer med #blixtstödet

Har du en god idé som kan göra en positiv skillnad men är ingen förening? Är ni en förening som gärna vill hjälpa till men vet inte hur?

Dela idéer eller efterlys idéer under hashtag #blixtstödet i sociala medier. Vi kan alla hjälpas åt för att förverkliga idéer!